Verőfényes napsütésre számíthatunk szombaton, csak elvétve lesznek záporok

Fotó: Unsplash/Przemyslaw Reinfus
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szombaton maximum 26 fokig emelkedik majd a hőmérséklet napközben, ám javarészt napsütésre készülhetunk, záporok pedig már csak az ország nyugati területein fordulhatnak elő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek éjszakára nagyrészt feloszlanak, de főleg a Dunántúlon maradnak felhős tájak.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Szombaton a nyugati részeken is szakadozik a felhőzet és mindenütt sok napsütés várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen. Pénteken elszórtan – kisebb számban északon – pattanhatnak ki záporok, zivatarok, éjszaka csökken a számosságuk, és szombaton már csak a nyugati területeken lehet elvétve zápor.

Nagy területen megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16 fok között alakul, de az északi szélvédett völgyekben ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21 és 26 fok között várható.