Vérfagyasztó videón a Margit hídon történt motorosgázolás

Fotó: BpiAutósok YouTube
Baleset

Bense Róbert

Szerkesztő

Figyelmetlenség vezethetett a balesethez.

Az eset szombaton történt a Margit hídról lefelé, a felvétel alapján pedig valószínűleg figyelmetlenség okozhatta a karambolt, melynek során hátulról letarolt egy autós egy pirosnál várakozó motorost.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A sofőr az első zöldet még sikerrel vette, a másodiknál viszont valamiért nem vette figyelembe sem a pirosat, sem pedig a várakozó motorost. Az utolsó pillanatban ugyan fékezett és elrántotta a kormányt, az ütközést viszont már nem tudta elkerülni.

A BpiAutósok csatornájára feltöltött videón látható, ahogy a motoros alól kirepült a kétkerekű, és az is tisztán látszik, ahogyan az esés közben az aszfalthoz csapódik a bukósisakja – amely vélhetően az életét is megmentette.  

Habár a motoros magánál volt az ütközést követően, vélhetően nem úszta meg sérülés nélkül, egy közelben lévő hölgy pedig tudta, mit kell tenni, és megkérte, hogy feküdjön le a mentők kiérkezéséig.

Ez a lehetséges gerincsérülés miatt kiemelten fontos lépés volt, hiszen egy esetleges mozgatással komolyabb kárt szenvedhetnek az elmozdult csigolyák, melyeket hasonló esetben szakszerűen rögzíteni kell.