18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Megvert és nyakon szúrt egy férfit, amiért felszólította, viselje rendesen a maszkját a villamoson

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 28. - 17:29

A negyvenes éveiben járó férfi agresszív módon viselkedett azzal az utastársával szemben, aki azt kérte tőle, hordja rendeltetésszerűen az arcvédőjét.

A vádirat szerinti napon, 2020. november 12-én, kora reggel, egy férfi a IX. kerület, Könyves Kálmán körúton utazott az 1-es villamoson úgy, hogy az általa viselt maszk csak a száját takarta – írta az ugyeszseg.hu.

Egy utastársa rászólt, hogy takarja el az orrát is, emiatt a két férfi szóváltásba keveredett. A vádlott felkelt az ülésről és a másik ülésen ülő sértettet bántalmazni kezdte, többször megütötte és egyszer meg is rúgta.

A sértett a bántalmazás után felállt, előre ment a vezetőfülkéhez, megkérte a villamos vezetőjét, hogy álljanak meg, és a vezető hívjon a helyszínre mentőt és rendőrt. A vádlott ezen felháborodott, a ruházatából elővett egy kést, a sértett után ment és egy alkalommal, célzottan megszúrta a nyakát.

A szúrás súlyos sérüléseket okozott és reálisan kiolthatta volna a sértett életét is. A támadó elmenekült a helyszínről, a kést eldobta, és külseje megváltoztatására törekedve leborotválta az arcszőrzetét, valamint átöltözött, azonban a budapesti nyomozók még aznap azonosították és elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a terhelttel szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza vádiratában. A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.