Néhány nap alatt elfogytak a ventilátorok és a mobilklímák a boltokból

Fotó: Unsplash/Yechan Park
not image

Kornis Vivien

2021.június.22 - 22:40

Ugrásszerűen megnőtt a kereslet a mobilklímák és a ventilátorok iránt a hazai áruházakban, van, ahol néhány nap alatt kiürültek a polcok.

A Tények beszámolója szerint megrohamozták a vásárlók az üzleteket, óriási a kereslet a ventilátorok és a mobilklímák iránt a hőségben, kánikulákban. Vannak olyan boltok, ahol már most hiány alakult ki a keresett termékekből, néhány nap alatt teljesen elfogyott a készlet.

A vásárlókat ráadásul az sem rettenti el, hogy egy-egy mobilklíma berendezés akár 100 ezer forintba is kerülhet, sokan azt mondják, most abból választanak, ami van, az ár szinte mindegy. A ventilátorok ára 6 ezer forinttól 60 ezer ezer forintig terjed. 

Egy, a műsornak nyilatkozó férfi elmondta, hogy nehéz a döntés, hiszen nagyon sokféle ventilátorból és klímaberendezésből kell választani. 

Egy áruház igazgatója szerint ilyenkor, nyáron megnő a forgalom az említett termékekkel kapcsolatban, hiszen ezek olyan berendezések, melyek ára hosszú távon megtérül.

A klasszikus eszközök mellett az elmúlt néhány évben megnőtt a kereslet az úgynevezett oszcilláló és párásító ventilátorok iránt, hiszen ez utóbbi berendezések nemcsak a meleg levegőt forgatják, hanem párásítanak is a jelenlegi, száraz melegben.