Végre futtathatunk saját készítésű játékokat PlayStation 2 konzolon

not image

Kulcsár Péter

2020.július.1 - 12:22

Lassan húsz éves problémát sikerült megoldaniuk leleményes hackereknek.

Lassan húsz éves problémát sikerült megoldaniuk leleményes hackereknek.

A PS2 kétségkívül az egyik legnagyobb grafikai előrelépést jelentette a konzolpiacon, amellyel a Sony még nagyobb elismerést vívott ki magának.

A sokak által mai napig használt játékgép híres arról, hogy a hardverét rendkívül nehéz módosítani. Ahhoz, hogy esetlegesen saját fejlesztésű game-eket elindíthassunk rajta, egy modchipet kell telepítenünk speciális memóriakártyával, vagy akár fel kell nyitnunk a rendszert, hogy blokkoljuk a lemezleolvasó szenzorait.

https://liner.hu/zsenialis-ps4-jatekokat-kinal-olcson-a-sony/

A legújabb megoldás alapján azonban elegendő csupán magukat a CD-ket, illetve a DVD-ket megbütykölni.

A biztonsági szoftverek szakértője, CTurt egy otthoni app-metódust hozott létre, amely egy nem hivatalos kód segítségével feltöri a PS2 DVD lejátszójának funkcióit. Az eljárás során a DVD filmekhez kapcsolt fájlok kulcsait változtatja meg a program, a következő fázisban pedig egy sokkal fejlettebb, megengedő mechanizmust aktivál a rendszer.

A technika még mindig nagyon fiatal, ehhez képest viszont elég jól működik. Egyszerűen csak be kell helyeznünk a lemezt a lejátszóba, és máris kiválaszthatjuk a game-eket, amelyeket játszani akarunk.

Az új módszerrel a feketén letöltött játékokat szintén képes a rendszer futtatni, CTurt szerint az összes PlayStation modellben megtalálható ez a kiskapu, így nem elképzelhetetlen az sem, hogy akár a next-gen PS5 game-ek is ingyen megkaparinthatják az illegális torrentezők.