Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Végre elkelt Elvis romos magánrepülője, ennyit fizettek érte

Fotó: Illusztráció | Unsplash
Kult

Bense Róbert

Szerkesztő

A repülőgép negyven évig állt a sivatagban, most méltó helyre kerülhet.

Elvis Presley 1962-es Lockheed 1329 JetStar típusú repülőgépe éppen a Király 88. születésnapján került kalapács alá. Szerencsére csak képletesen, az árverésen ugyanis egy rejtélyes vásárló 260 ezer dollárt adott érte.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Ez mintegy 96 millió forintnak felel meg, ami így is kevesebb, mint amennyiért Jim Gagliardi üzletember még 2017-ben megvásárolta. Gagliardi csaknem 155 millióért csapott le rá, célja pedig az volt vele, hogy turistalátványosságot csináljon belőle.

Ez végül nem valósult meg, ezért úgy döntött, hogy pénzzé teszi a magányos repülőt, ám tavaly egyetlen jelentkező sem akadt a százezer dolláros kikiáltási áron kínált gépmadárra – írja a Robb Report.

A 82 éves Gagliardi valójában annyira nem törődött az ügylettel, hogy a gép maradt a Roswell Air Centerben, ott, ahová 40 évvel ezelőtt leparkolták. Az üzletember később elismerte, hogy hat év alatt még csak a közelébe sem ment szerzeményének.

Amely a napszítta külső ellenére belül egészen jó állapotban maradt meg, ráadásul Elvishez méltó módon, rengeteg vörös bársony borítja a belsőt, amibe aranyozott berakások is kerültek bőven. A legutóbbi aukción Elvis egykori felesége, Priscilla Presley is jelen volt. Az árverésre mindössze néhány nappal lánya, Lisa Marie Presley halála előtt került sor.

A repülőgépet korábban egy részletes videóban mutatták be: