Fontos döntés született: újabb intézményekben válik kötelezővé a védettségi igazolvány

Fotó: Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdakapus, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját az egri Markhot Ferenc Kórház oltópontján 2021. november 24-én. A november 22-től 28-ig tartó oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. MTI/Komka Péter
not image

Takács Petra

2021. november 25. - 09:33

Kiderült, hogy az új döntés értelmében újabb intézményekben válik kötelezővé a védettségi igazolvány használata.

Az innovációs és technológiai miniszter egyedi határozata értelmében 2021. december 1-jétől csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe. E főszabály alól természetesen mentesülnek a szakképző iskolákban, technikumokban foglalkoztatottak, oktatók és tanulók – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Itt vannak a friss járványadatok: 185 új elhunyt, 388 ezer beadott oltás három nap alatt

 A minisztérium csütörtöki közleménye szerint a decembertől érvényes határozat értelmében az intézményekbe való belépés védettségi igazolvány (applikáció, uniós digitális Covid-igazolvány, nemzetközi oltási bizonyítvány, védettségi igazolás) felmutatásához kötött. Az előírást a szakképző intézmény alkalmazottaira és diákjaira nem kell alkalmazni.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A tanulót kísérő egy nagykorú személy, például szülő, nagyszülő a védettség igazolása nélkül csak az intézményvezető által meghatározott pontig mehet be az iskola területére – közölte az ITM.

Forrás: MTI