Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Nem tetszett egy balatonőszödi férfinak a Google autója, vasvillával ment neki

TÉMÁK:
#tamadas
Siófok, 2019. június 20. Google Street View autó parkol a Hotel Azúr parkolójában, tetején a jellegzetes kamerarendszerrel. MTVA/Bizományosi: Lehotka László
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A kamerás autó nem mindig népszerű errefelé.

Tavasszal ismét megjelentek Magyarország utcáin a Google autói, hogy több hazai város utcaképét is felfrissítsék. Nem mindenhol fogadták ugyanakkor kitörő örömmel a járművet.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

Május 22-én ugyanis egy 51 éves férfi annyira felháborodott azon, hogy felvételt készít róla, illetve portájáról a Google autója, hogy vasvillával támadt rá annak kamerájára – írja a Sonline.hu.

Tönkrement a kamera

A férfi először félreállította az autót, majd kérdőre vonta annak sofőrjét, végül a vasvillával tönkretette a kamerarendszert. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik elfogták az agresszív elkövetőt.

A férfi rongálás bűntette miatt kell, hogy feleljen a törvény előtt, kihallgatása a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint már megtörtént.

A Google Street View korábbi közleményében kiemelte, hogy a személyes adatok védelme miatt sem az emberek, sem pedig a rendszámok nem beazonosíthatóak a kamerák által készített felvételeken.