Vasárnaptól lehet regisztrálni a szlovák vakcinalottóra

Fotó: MTI/Rosta Tibor
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 2. - 05:33

A szlovák járványkezelés egyik eleme az úgynevezett vakcinalottó, mellyel a kormány a koronavírus elleni oltásra kívánja buzdítani a lakosságot.

Vasárnap megnyílik a regisztráció a szlovák vakcinalottóra, melynek célja, hogy minél több ember oltassa be magát, a nyertesek között pedig különböző jutalmakat sorsolnak ki, akik akár 100 ezer euróval is gazdagodhatnak.

A vakcinalottóban minden olyan felnőtt részt vehet, akinek van személyi száma és állandó lakhelye Szlovákiában, illetve aki ott kapta meg bármely vakcina legalább első adagját. A sorsolást az RTVS csatornáján élőben közvetítik, a részvétel pedig regisztrációhoz kötött. Augusztus 1-jétől október 31-éig lehet nevezni a vakcinalottóra, habár a nagy érdeklődésre való tekintettel a regisztrációs oldal délelőtt még nem volt elérhető írja a Paraméter.

A lap azt írja, az alapnyereményeket hétfőnként sorsolják, a prémiumnyereményeket pedig vasárnaponként. A vasárnapi prémiumsorsolás feltétele, hogy a nyertest elérjék telefonon, és tudja a jelszót, ami az adásban hangzott el. Hetente öt prémiumnyereményt sorsolnak ki, értékük pedig egyenként 100 ezer euró. A kisebb nyereményekkel együtt hetente 855 ezer eurót osztanak szét a nyertesek között.