Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

A Varsóba utazó drukkereket figyelmeztette az MLSZ

Magyar szurkolók az Albánia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezõ mérkõzésen az albániai Elbasanban 2021. szeptember 5-én. MTI/EPA/Malton Dibra

Takács Petra

2021. november 11. - 14:26

Súlyos büntetést szabhat ki a FIFA, ha rendbontást történik Varsóban a magyar válogatott meccse alatt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) figyelmezteti a válogatott szurkolóit, akik esetlegesen ott lesznek a Varsóban hétfőn sorra kerülő lengyelek elleni világbajnoki selejtezőn, tartózkodjanak mindenfajta rendbontástól, ellenkező esetben a nemzetközi szövetség (FIFA) súlyos büntetést szabhat ki.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az MLSZ honlapján megjelent közlemény emlékezetet rá, hogy a FIFA 75 ezer svájci frankra büntette a szervezetet a londoni angol-magyar vb-selejtező mérkőzés után, továbbá elrendelte, hogy a Lengyelország-Magyarország vb-selejtező találkozón a rendezők ne nyissák meg a vendégszurkolók szektorát a varsói stadionban.

“A két szurkolótábor ismert baráti viszonya miatt várható, hogy többen is kiutaznak majd Varsóba. A lengyel szövetség tájékoztatása értelmében a szervezők nem tudják garantálni a magyar szurkolók bejutását a találkozóra. Őket nyomatékosan kérjük, hogy amennyiben mégis eljutnak a találkozóra, tartózkodjanak mindenfajta rendbontástól, antiszemita és rasszista megnyilvánulástól (továbbá a FIFA és az UEFA megsértése is büntetendő lehet). Ugyanis újabb rendbontás esetén súlyos büntetést róhat a FIFA az MLSZ-re és a magyar szurkolókra – a pénzbírság mellett zártkapus rendelkezésre is lehet számítani” – olvasható az MLSZ közleményében.

A magyar válogatott pénteken a Puskás Arénában fogadja San Marinót, majd három nappal később Lengyelország vendégeként Varsóban zárja a világbajnoki selejtezősorozatot, amelyben már csak matematikai esélye van a részvétel kiharcolására.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.