Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fontos bejelentés érkezett a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról

Fotó: MR-vizsgálat a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika új képalkotó diagnosztikai részlegén 2022. március 10-én. Új, a nyiroksebészeti beavatkozás hazai bevezetésének helyszínt biztosító műtővel, világszínvonalú tudományos kutatólaboratóriummal, valamint orvosi és asszisztensi pihenőszobákkal bővült az első ütemben a Semmelweis Egyetem (SE) Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, mely összesen több mint hét és félmilliárd forintból újul meg 2022 őszére.
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A hivatalos közlemény szerint, ha ideiglenesen is, de új helyen működnek tovább a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika egyes ellátásai.

2023. március 20-tól várhatóan három hétre a Külső Klinikai Tömbbe költözik át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika tevékenységének egy része. A változásra a klinika felújított és ideiglenes műtéti egységeinek műszaki átadási munkálatai miatt van szükség – olvasható a hivatalos közleményben.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A költözés a szív- és érsebészeti ellátásra újonnan felvett, az erre az időszakra ütemezett műtéteket és az ezekkel közvetlenül összefüggő műtét utáni ellátást érinti majd – tájékoztatta honlapunkat dr. Gajdácsi József.

Az Orvosszakmai Főigazgatóság főigazgatója elmondta, a Külső Klinikai Tömbbe (1083 Budapest Korányi S. u. 2.) költözik a műtéti beavatkozások mellett:

– az intenzív betegellátás az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Részlegre, a Központi Betegellátó 4. emeletére,

– a fekvőbeteg-ellátás az Ortopédiai Klinikára, a Központi Betegellátó 2. emeletére.

A már folyamatban levő kardiológiai és érsebészeti nem műtéti ellátás, valamint a katéteres szív- és érműtétek az átmeneti időszakban is a Városmajori Klinikán zajlanak a továbbiakban is.

A főigazgató kiemelte: a költözés ideje alatt mind az elektív (tervezett), mind az akut (ügyeleti) ellátás, valamint a transzplantációs műtétek és az ahhoz kapcsolódó betegellátás változatlan kapacitással, zavartalanul valósulhat meg.

A tájékoztatása szerint 2023. április 11-től várhatóan visszaáll a korább rend, és az összes tevékenységet ismét a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika épületében látják el.