Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

A kormány folytatja a munkát a 2023-as költségvetés módosításán

Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fóruma előtti sajtótájékoztatón Budapesten, a Barabás Villában 2022. november 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar kormány még mindig dolgozik a jövő évi költségvetésen, amit Varga Mihály pénzügyminiszter erősített meg.

A kormány még dolgozik a 2023-as költségvetés módosításán – tájékoztatott Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken. Kifejtette: az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciós politika gyökeresen megváltoztatták a gazdasági folyamatokat.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Ennek hatására újra kell tervezni a 2023-as év gazdasági és pénzügyi folyamatait. A kormány ezt a munkát megkezdte, ennek eredményeképp december végéig a korábban elfogadott, más gazdasági pályát feltételező 2023-as költségvetést módosítani fogják – közölte.

Hozzátette: a céljuk az, hogy a kedvezőtlen nemzetközi környezetben is biztosítsák a hiány és az adósság csökkentését, ugyanakkor megvédjék a családtámogatásokat, a nyugdíjakat és a munkahelyeket.

“Egyetértek és támogatom Vajda Zoltánnak, az Országgyűlés költségvetési bizottsága elnökének javaslatát, hogy erről tájékoztassam a parlament illetékes bizottságát. Amint a Pénzügyminisztérium elkészül a módosításokkal, és ezt a kormány jóváhagyja, örömmel veszek részt a költségvetési bizottság ülésén” – fogalmazott Varga Mihály.

(MTI)