Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Varga Judit szerint a nyelvtudás kiemelt jelentőséggel bír

TÉMÁK:
#Varga Judit
Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a békéscsabai áldozatsegítő pont ünnepélyes átadásán Békéscsabán 2022. november 14-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Állítása szerint nemcsak azért, mert egyre több angol nyelvű alap- és mesterképzés érhető el a Miskolci Egyetemen, hanem azért is, mert annak birtokában nemzetközi környezetben tanulhatnak a hallgatók.

Varga Judit igazságügyi miniszter a BOON hírportálnak adott interjújában több téma kapcsán nyilatkozott, például a diósgyőri várról és az uniós pénzekről, majd az is szóba került, hogy a diploma megszerzéséhez már nem kötelező a nyelvvizsga.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Elmondása szerint a nyelvtudásnak kiemelt jelentősége van, ám nemcsak azért, mert egyre több angol nyelvű alap- és mesterképzés érhető el a Miskolci Egyetemen, hanem azért is, mert annak birtokában nemzetközi környezetben tanulhatnak a hallgatók.

„Nemzetközi kutatási projektekben vehetnek részt, külföldi ösztöndíjak, részképzések állnak rendelkezésre, és folyamatosan növekszik a nemzetközi hallgatók létszáma”

– mondta.

A diákok idegennyelv ismerete kiemelten fontos

Majd Varga Judit hozzátette, angol nyelvű klub is működik a Miskolci Egyetemen, emellett önálló Idegennyelvi Oktatási Központot alapítottak, ahol a hallgatók heti két alkalommal ingyenes kurzusokon vehetnek részt.

„A hallgatók idegennyelv ismerete kiemelten fontos. Az egyetem vezetése intenzív tanfolyamokkal, célirányos szakmai belső nyelvvizsgára felkészítéssel bővíti a nyelvi képzéseket”

– fogalmazott.

Ezt követően arra utalt, a diákoknak már a képzési idő alatt is képesnek kell lenniük arra, hogy használni tudják a szaknyelvet, s ezt a képzési lehetőséget erősíteni kívánja a Miskolci Egyetem a hallgatók számára.