Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Hosszasan kritizálták Magyarország médiahelyzetét, Varga Judit reagált erre

Fotó: Facebook/Varga Judit
not image

Takács Petra

2022. június 12. - 11:35

Varga Judit igazságügyi miniszter reméli, azon tagállamok esetében is ilyen alapos megfogalmazás születik meg a fenntartásokkal kapcsolatban, ahol a baloldali kormányok alatt megengedik a baloldali lapok érvényesülését.

Időről időre keményebb kritikák érkeznek a Nyugat részéről, miszerint a magyar kormány a jobboldali sajtót részesíti előnyben. Magyarország rendre tagadja ezt, és megjegyezik, tisztán látható, milyen sok baloldali újságírója van a médiának.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Nemrég újabb kritikák futottak be a magyar médiahelyzetről, ami kapcsán az igazságügyi miniszter is reagált. Varga Judit ismét egyértelművé tette a helyzetet, többek között jogi szempontból is, mivel adódik pár kérdés ezen a területen.

„Ismét a liberális NGO-k akarják diktálni az ütemet Brüsszelben? A Riporterek Határok Nélkül egyik brüsszeli rendezvényén hosszasan kritizálták Magyarország médiahelyzetét, megjegyezve, hogy a magyar médiapiacon jelen van a jobboldal is.” – fogalmazott Varga a Facebook oldalán.

„Vera Jourová uniós biztos egy közeli munkatársa erre válaszul jelezte, hogy már „kreatívan” keresik a megoldásokat, hogy a médiapiac helyzetét a jogállamisággal összekötve ismét kötelezettségszegési eljárásokat tudjanak indítani Magyarország ellen.”

„Nagyon sajnáljuk, hogy egyes NGO-kat és a brüsszeli bürokratákat ennyire zavarja, hogy jobboldali kormányzású országban jobboldali médiumok is vannak. Remélem azon tagállamok esetében is ilyen alaposan fogalmazzák meg a fenntartásaikat, ahol baloldali kormányok alatt megengedik baloldali lapok létrejöttét és érvényesülését!

„Továbbá jeleznénk, hogy az Európai Bizottság nem rendelkezik hatáskörrel médiaügyekben, a jogállamisági kondicionálást pedig csak az uniós költségvetést veszélyeztető ügyekben lehet alkalmazni! Jó lenne, ha ezekben az időkben a valódi problémákra keresnék kreatívan a megoldásokat, nem pedig Magyarország újabb vegzálására.”