Dollár
395,80 Ft
Euró
412,53 Ft
Font
480,85 Ft
Bitcoin
17,092 $

Varga Judit frappáns reakciója Jakab Péter lemondására, aki visszaszólt

Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter az egri áldozatsegítő központ megnyitó ünnepségén a Heves megyei Kormányhivatal Barkóczy termében 2022. március 24-én. Magyarország időarányosan nem csupán teljesítette, hanem túlteljesítette az Európai Unió 2020 és 2025 közötti időszakra szóló áldozatsegítési stratégiájának elvárásait - jelentette ki Varga Judit. MTI/Komka Péter

Takács Petra

2022. június 8. - 21:07

A magyar igazságügyi miniszter röviden és frappánsan reagálta le Jakab Péter lemondását a Jobbiknál, majd nem sokkal később válaszolt is a fő érintett.

Jakab Péter nem éppen a legszebb időszakát éli a karrierjében, noha hónapokkal ezelőtt még abban bízott, hogy Orbán Viktor kihívója lehet a választásokon. Erős támogatása volt, ami mára szinte teljesen eltűnt, és sorra jöttek a problémák.

Az előválasztáson sem tudott nyerni, olyannyira nem, hogy Karácsony Gergely, valamint Márki-Zay Péter is előtte zárt. Később hiába kapta meg a lehetőséget Zay, óriási kudarc lett a választás a baloldal számára, az ellenzéki összefogás pedig köddé vált.

Jakab rögtön Zayt hibáztatta, míg sokan mások a Jobbik elnökét vették elő, és szép lassan beindult az a lavina, aminek a végén Jakab lemondott az elnöki posztjáról. A háttérben pedig zajlik a rendőrségi nyomozás a már mindenki által ismert állítólagos zaklatási ügyben.

Sokan örülnek annak, hogy Jakab lemondott, akinek a távozására Varga Judit igazságügyi miniszter frappánsan reagált. „Egyszer minden parizer elfogy…” – írta a Facebook posztjában, miután a Jobbik elnöke bejelentette, hogy lemond.

Nem sokkal később Jakab visszaszólt: „Ilyen árak mellett kétlem, de látom, ma nem a két számjegyű infláció a téma Magyarország kormányánál.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.