Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Varga Judit a brüsszeli korrupciós botrányról: „most akasztják a hóhért”

Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a 33. Közép-Európai Közjegyzői Kollokvium plenáris ülésén a Budapest Kongresszusi Központban 2022. november 19-én. MTI/Illyés Tibor
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint nemrég az EP mondta ki Magyarországról, hogy nem demokrácia és nem jogállam, így ezeket a nevetséges rágalmakat csak még nevetségesebbé teszi az említett ügy.

Varga Judit igazságügyi minisztert nemrégiben arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy néhány hete az Európai Parlament (EP) baloldali alelnökét és másokat bilincsben vittek el a kirobbant korrupciós botrány miatt, s ennek fényében mennyire lehetséges „pókerarccal” tárgyalni a brüsszeli vezetéssel.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Itt arra utalt, miszerint „egy gigantikus korrupciós botrány hullámai temetik most maga alá ezt a baloldali többségű uniós intézményt”, amelyre hatalmas problémák zúdulnak, bár véleménye szerint „eddig sem gondolta senki, hogy az EP egy szent hely lenne”.

„Most akasztják a hóhért. Azt az intézményt, amely mindig is a legjobbnak és legtisztábbnak gondolta magát. Amelynek baloldali többsége mindig a legaljasabb vádakkal illette azokat a tagállamokat és kormányokat, akik mertek szembe menni a fősodorral”

– fogalmazott.

Varga Judit hozzátette, „nemrég az EP mondta ki Magyarországról, hogy nem demokrácia és nem jogállam”, így „ezeket a nevetséges rágalmakat csak még nevetségesebbé teszi a nemrég kibukott korrupciós ügy” – írta a BOON.

Magyarország sosem hagyta magát

Majd azt a kérdést kapta, lát-e esetleg összegfüggést a hazánk ellen folytatott brüsszeli balliberális vezetés megnyilvánulásai, lépései és az illegális migráció elleni hatékony magyar fellépés, valamint a gyermekvédelmi törvény között.

„Már Brüsszelben sem tudják letagadni, hogy bizony a karakán magyar álláspont a migráció, a gyermekvédelem, a vírus elleni védekezés, vagy éppen a háború kérdésében mindig összefüggésben volt a hazánk ellen indított boszorkányüldözésekkel”

– válaszolta.

Az igazságügyi miniszter úgy véli, „Magyarország sosem hagyta magát”, emellett biztos benne, hogy a legtöbbször jobban reagáltunk a mostani kihívásokra, mint az európai és brüsszeli elitek, ami nyilvánvalóan „zavaró lehet a buborékban”.

„De mi, itt a kormányban azt vállaltuk, hogy meg fogjuk védeni a magyar embereket, a családokat, a magyar gyermekeket és a határainkat. Ezekből az elveinkből sosem fogunk engedni”

– jelentette ki.