Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

Még mindig nem érkeznek az EU-s források, Varga Judit megszólalt az ügyben

Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter a Batthyány Lajos Alapítvány Globus sorozatának Magyarország európai kihívások közepette címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésén a budapesti Lónyay-Hatvany Villában 2023. március 16-án. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Varga Judit igazságügyi miniszter fontos gondolatokat fogalmazott meg az EU-s források kapcsán, amit továbbra sem kaphatott meg Magyarország.

Noha a magyar kormány minden szükséges pontot teljesített a Bizottság részéről, továbbra sem utalták ki az EU-s forrásokat. Rendre új pontokat szab az ügyben a Bizottság, ami miatt tovább és tovább csúszik az utalás.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Magyarország részéről már a következő hónapban érkezhetnének ezek a pénzek, de még mindig nem lépett a Bizottság. A tárgyalások folytatódnak, melynek kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter kiemelte, fel kell gyorsítani a folyamatokat.

Hangsúlyozta, erre amiatt van szükség, hogy a második negyedévben Magyarország hozzájuthasson a forrásokhoz. Hogy ez megtörténik-e, továbbra sem tudni, de maga a pénz jogosan jár az országnak.

Varga Judit is rendszeresen tárgyal az ügyben, és szintén mindent megtesz, ami lehetséges. Ugyanakkor rendre a Bizottságnál pattog az a bizonyos labda, és a források még mindig a másik oldalon állnak.

„Fel kell gyorsítani a tárgyalási folyamatokat, hogy Magyarország már a második negyedévben hozzájusson a forrásokhoz. A magyar embereknek minél hamarabb meg kell kapniuk azokat a pénzeket, amik nekik járnak.” – írta Varga a posztjában.