Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Varga Judit cseh kollégájával folytatott megbeszélést Prágában

Fotó: MTI/Varga György
not image

Takács Petra

2022. szeptember 6. - 19:54

Ezúttal az uniós pénzekről volt szó.

Megbeszélést folytatott kedden Prágában Varga Judit igazságügyi miniszter cseh kollégájával, Pavel Blazekkel és Mikulás Bek európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel, az egyeztetésen a soros cseh uniós elnökség programja mellett áttekintették az Európai Unió előtt álló kihívásokat is.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Varga Judit a Facebook-oldalán a tárgyalásokról beszámolva kiemelte, hogy Magyarország ezután sem támogat olyan uniós intézkedéseket, amelyek tovább növelik az energiaárakat, az inflációt és a szankciók “már így is nagyon súlyos terheit”.

Bejegyzésében a miniszter kitért arra, hogy tájékoztatta cseh partnereit Magyarországnak a feltételességi eljárásban az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásairól és támogatásukat kérte ahhoz, hogy az eljárás a cseh elnökség alatt lezárulhasson.

“Magyarországnak és a magyar embereknek hozzá kell jutniuk ahhoz, ami őket megilleti. Ez következik az európai egység és szolidaritás elvéből is” – írta Varga Judit.

Hozzátette: közép-európai országokként Magyarország és Csehország múltja, jelene és jövője is több ponton összekapcsolódik. A két ország jövője egyik legfőbb közös pontjának az európai közösséghez tartozást nevezte Varga Judit.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.