Várandós nőre támadt egy férfi Londonban

Fotó: Ashton Mullins/Unsplash
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Őrizetbe vettek egy férfit egy várandós zsidó nő ellen elkövetett testi sértés gyanújával Londonban, a rendőrség nyomozást indított.

Egy ötvenes éveiben járó férfit tartóztattak le, miután egy várandós nőt támadás ért Londonban. Az elkövető egy párnahuzatot húzott a kismama fejére, mielőtt többször megütötte a hasán. 

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

A férfit súlyos testi sértés elkövetésének gyanúja miatt tartóztatták le a Scotland Yard tájékoztatása szerint – írja a The Guardian. A 20 éves, 28 hetes várandós áldozatot a múlt csütörtöki támadást követően kisebb sérülésekkel kórházba szállították. 

A rendőrség vizsgálatot indított az indíték felderítésére, és közölték, a nyomozás jelenlegi fázisában nem találtak arra bizonyítékot, hogy a csütörtöki incidens bármely más támadással összefüggésben állna. 

A köztéri kamerák rögzítették, ahogy egy sötét, kapucnis kabátot, sötét nadrágot és fehér edzőcipőt viselő férfi hátulról megközelíti az áldozatot London ortodox zsidó negyedében, Stamford Hillben. A támadó egy bevásárlókocsit tolt, amit néhány méterre maga mögött hagyott majd egy párnahuzatot húzott a nő fejére és ütni kezdte őt. Végül futva elhagyta a tett helyszínét.

A rendőrség nem sokkal az eset után bejelentette, hogy nyomoznak az ügyben. Egy parlamenti képviselő gyűlölet szította támadásnak nevezte a várandós zsidó nő bántalmazását, a médiának nyilatkozó rabbi erőszakos és brutális esetként írta le a történteket. Hozzátette, hogy az áldozatot mélyen traumatizálta a támadás.