Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Várandós fiatal nő és férje vesztették életüket a legutóbbi orosz csapásokban

Füst borítja dróntámadás után Kijevet 2022. október 17-én. A Reuters értesülése szerint egy belvárosi vasúti pályaudvar közelében rongálódtak meg lakóházak, több helyen tűz ütött ki. A csapásokat a reggeli csúcsforgalom idején hajtották végre. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Borbély Fanni

2022. október 17. - 14:54

A legutóbbi, Kijevre mért orosz csapások egyike egy ukrán lakóházat talált el, melynek következtében egy fiatal várandós nő és férje is életüket vesztették.

Anton Gerascsenko, az ukrán elnök egyik vezető tanácsadója hétfő reggel arról számolt be, hogy egy fiatal család vesztette életét a legutóbbi, egy kijevi lakóházra mért orosz csapásban.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

A tanácsadó egy tweetben osztotta meg, hogy a 34 éves Bohdant és Victoriát holtan találták, a nő pedig állapotos volt és pár hónap múlva szülte volna meg első közös gyermeküket.

A Guardian jelentése szerint azóta Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko is megerősítette, hogy egy fiatal házaspár vesztette életét a kijevi lakóházra mért orosz dróntámadásban: a fiatal nő hat hónapos terhes volt.

A drón becsapódásáról felvétel is készült:

Klicsko a Telegramon számolt be részletesebben a legutóbbi kegyetlen orosz csapásokról, s megosztotta, a keresési és mentési munkálatok során megállapították, hogy három civil vesztette életét, akiknek holttestét megtalálták és kiemelték a romok közül.

“Köztük van egy fiatal pár, egy férj és egy feleség, akik gyermeket vártak. A nő hat hónapos terhes volt. Oroszország egy terrorista ország.”

A Szumi régiót ért orosz rakétacsapásokban három ember vesztette életét a regionális kormányzó közlése szerint: három ember életét vesztette, kilenc ember pedig megsérült a reggeli orosz rakétacsapásban.