Dombóvár, 2021. március 17. Vigh Péter (j) érkezik Pulai János háziorvoshoz, hogy megkapja az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyag második adagját a kaposszekcsõi orvosi rendelõben 2021. március 17-én. MTI/Kiss Dániel
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Pécsváradon drasztikus módon megemelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma, egészen konkrétan az orvosnál megjelent páciensek kétharmada már biztosan megfertőződött a vírussal.

Az ATV Híradó értesülései szerint a polgármester is elkapta a koronavírust, s mivel drasztikusan megemelkedett az esetszám a városban, Zádori János polgármester ezért elrendelte a tömeges tesztelést Pécsváradon.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Zádori megosztotta, arra gyanakszik gyermekétől kaphatta el a koronavírust, ugyanis a fiatal osztályában tanuló 19 diák közül 11 gyermek pozitív koronavírus-tesztet produkált.

A polgármester és családja első körben karanténba kerültek, ám később az egész család megfertőződött a vírussal, a tesztelésüket végző orvos szerint pedig a kisvárosban leginkább a középkorúak veszélyeztetettek.

Az orvos úgy véli, a fertőzések ilyen mértékű gyors növekedése nagy valószínűséggel a brit variánshoz köthető, mivel rendkívül agresszívan terjed a fertőzés, ez pedig leginkább a brit variánsra jellemző.

Bíró Ferenc elmondta, a helyzetet súlyosbítja, hogy eleinte csupán enyhe tünetek jelentkeznek a pácienseknél, éppen ezért nem tudni, hogy ki lesz az, akit pár napon belül kórházba kell szállítani, s ki lesz az, aki szinte tünetmentesen megússza a fertőzést.

A Pécsváradon végzett tömeges tesztelés eredménye rendkívül aggasztó: mivel a tesztek több mint kétharmada lett pozitív koronavírusra, így elmondható, hogy a kisvárosban javában tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma.