Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Mióta itt jártál:

Van egy terület, ahol a Xiaomi 13 egyszerűen nem talál legyőzőre

TÉMÁK:
#Xiaomi
Fotó: Xiaomi
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A Xiaomi évről évre remek csúcsmodellekkel örvendezteti meg a felhasználókat, és úgy tűnik, mindez idén sem lesz másként.

A kínai vállalat nemrég mutatta be a Xiaomi 13 és 13 Pro névre keresztelt felsőkategóriás készülékeket, amelyek specifikáció terén abszolút a csúcskategóriát képviselik. Nincs ez másképp a kijelzővel sem, a 6,73 colos LTPO OLED panel ugyanis 120 Hz-es frissítést és 512 ppi-s képpontsűrűséget kapott.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Bár a felsoroltak mind remek értéket képviselnek, a vállalat vezérigazgatója, Lej Csün nem ezekre a legbüszkébb. Weibo profilján ugyanis nemrég megjelent egy bejegyzés, melyben a vezérigazgató elárulta, nincs olyan androidos készülék a piacon, amely maximális fényerősség tekintetében fel tudná venni a versenyt legújabb modelljeikkel.

Egyes mérések szerint az Android operációs rendszerrel értékesített telefonok átlagos fényereje 1200 nit, azonban a Xiaomi 13 maximális fényereje akár 1900 nit is lehet, amivel messze a többiek fölé pozícionálja magát. Mindezt a Samsung E6 panelnek köszönhetik, amely a korábbi, E5-ös változatnál is jobb értékekkel rendelkezik.

A fenti információ különösen hasznos azok számára lehet hasznos, akik gyakran használják a telefonjukat a szabadban, a magas fényerőnek köszönhetően ugyanis könnyebben láthatják a képernyőn megjelenő tartalmakat. Érdekes adalék, hogy a vállalat szerint a magas fényerő ellenére sem kell aggódni a megfelelő üzemidő miatt, ugyanis a hagyományos és Pro modellekben megtalálható 4500 mAh és 4820 mAh kapacitású akkumulátorok kellő mértékű üzemidőt biztosítanak.

Jön a harmadik változat is

Egyes hírek szerint idén márciusban megérkezik a 13-as sorozat harmadik, egyben legerősebb tagja, az Ultra is, amely vélhetően szintén hasonló maximális fényerővel kerül majd piacra. A készülék memória és tárhely tekintetében is előrelépés lehet a két másik modellhez képest, de hogy pontosan mire is lehet számítani, arról az alábbi cikkünkben írtunk.