Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,87 Ft
Euró
380,91 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
43,942 $

Van egy igazán jó hír a veszélyes vírusvariánsokról Magyarországon

Ismertetésre kerültek az aktuális detektált mutánsszámok Magyarországon, ami kapcsán egy igazán jó hírt is hallhattunk.

Fotó: Báránd, 2021. március 18. Bagoly Józsefné megkapja Késmárky-Kodak András háziorvostól az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a bárándi orvosi rendelőben 2021. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A harmadik hullám ereje lesújtó, és az elmúlt 24 órában már több mint 10 ezer új beteget regisztráltak. A halottak száma is 200 fölé ment, ami szintén arról árulkodik, hogy nagyon komoly a helyzet.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel jelentette be, hogy még legalább egy hétig maradnak a szigorított korlátozások, valamint a kiesett 500 ezer AstraZeneca-oltóanyagot Kínából és Oroszországból beszerzett vakcinákkal próbálják meg pótolni. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Jelenleg a brit variáns okozza a legnagyobb gondot Magyarországon, ami nemcsak gyorsabban képes terjedni, hanem súlyosabb betegséget is okoz. Az operatív törzs pénteki sajtóeseményén elhangzottak szerint eddig összesen 1397 esetben mutatták ki a brit mutációt.

Feltehetőleg az egész országban jelen van ez a vírus, ami a közösségi terjedés fő okozója. Ezen kívül 13 személynél a cseh vírusvariánst mutatták ki, illetve 6 esetben a dél-afrikai vírusmutáció került kimutatásra.

A jó hírek közé tartozik, hogy a szintén veszélyesnek tartott brazil vírusvariáns hivatalosan még nem jelent meg, egy betegnél sem mutatták ki ezt a mutációt.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.