Dollár
388,93 Ft
Euró
397,14 Ft
Font
469,65 Ft
Bitcoin
22,952 $

Van egy igazán jó hír a veszélyes vírusvariánsokról Magyarországon

Fotó: Báránd, 2021. március 18. Bagoly Józsefné megkapja Késmárky-Kodak András háziorvostól az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a bárándi orvosi rendelőben 2021. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Hujber Dávid

2021. március 19. - 11:42

Ismertetésre kerültek az aktuális detektált mutánsszámok Magyarországon, ami kapcsán egy igazán jó hírt is hallhattunk.

A harmadik hullám ereje lesújtó, és az elmúlt 24 órában már több mint 10 ezer új beteget regisztráltak. A halottak száma is 200 fölé ment, ami szintén arról árulkodik, hogy nagyon komoly a helyzet.

Soron kívül Közel 180 ezer Yettel-ügyfélnek jár pénz, sms-ben kapnak értesítést az érintettek

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel jelentette be, hogy még legalább egy hétig maradnak a szigorított korlátozások, valamint a kiesett 500 ezer AstraZeneca-oltóanyagot Kínából és Oroszországból beszerzett vakcinákkal próbálják meg pótolni.

Jelenleg a brit variáns okozza a legnagyobb gondot Magyarországon, ami nemcsak gyorsabban képes terjedni, hanem súlyosabb betegséget is okoz. Az operatív törzs pénteki sajtóeseményén elhangzottak szerint eddig összesen 1397 esetben mutatták ki a brit mutációt.

Feltehetőleg az egész országban jelen van ez a vírus, ami a közösségi terjedés fő okozója. Ezen kívül 13 személynél a cseh vírusvariánst mutatták ki, illetve 6 esetben a dél-afrikai vírusmutáció került kimutatásra.

A jó hírek közé tartozik, hogy a szintén veszélyesnek tartott brazil vírusvariáns hivatalosan még nem jelent meg, egy betegnél sem mutatták ki ezt a mutációt.