Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Van Dijk szerint a holland-argentin meccs nem csak róla és Messiről szól

Fotó: Az argentin Lionel Messi ünnepel, miután berúgta az elsõ gólt a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Mexikó mérkõzésen a Loszaíli Nemzeti Stadionban 2022. november 26-án. MTI/AP/Ariel Schalit
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A holland csapatkapitány ragaszkodik ahhoz, hogy csak csapatmunkával tudják legyűrni Argentínát. 

Virgil van Dijk határozottan kijelentette, hogy Hollandia pénteki, Argentína elleni világbajnoki negyeddöntője nem az ő és Lionel Messi csatája lesz, hanem csapatmunka, hiszen csak így nyerhetnek. 

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Elmondta, hogy nem annyira aggódnak Lionel Messi miatt, inkább azzal szemben óvatosak, hogy Argentína milyen újításokat hozat a pályára, hiszen „fantasztikus csapat fantasztikus játékosokkal”, ezért szerintük a hollandoknak minden területen jól kell teljesíteniük.  

Egyetértett azzal, hogy csapata eddig jobban is játszhatott volna Katarban, annak ellenére, hogy nem vesztett meccset és megnyerte a csoportját, de diplomatikusan kitért arra a kérdésre, hogy az otthoni teljesítményükkel kapcsolatos kritikák tipikusan hollandok voltak.

„Mi is úgy érezzük, hogy az utolsó mérkőzésen a játékunk lehetett volna jobb. Mindannyian maximalisták vagyunk, és szerettünk volna jobban teljesíteni. De az a szép, hogy még mindig versenyben vagyunk és a negyeddöntőben játszunk” – jelentette ki. 

Kiemelte, hogy nem akarnak itt megállni, hiszen már csak néhány lépés választja el őket attól, hogy a magasba emeljék a trófeát, „ez a mi lehetőségünk. De nyilvánvalóan túl kell jutnunk egy olyan argentin csapaton, amelynek minden idők egyik legjobb játékosa van” – idézi a ESPN.  

A hollandok azzal is szembesülhetnek, hogy a mintegy 80 ezer néző többsége Argentínának szurkol, mivel meglepően kevés narancssárga ruhás holland szurkoló utazott el Katarba. Általában sok holland szurkoló kíséri a csapatot, de Van Dijknak erre a helyzetre is van terve: egy korai góllal hamar meg lehet változtatni a játék képét.