Clouds
21 Budapest
Dollár
359,54 Ft
Euró
389,96 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,738 $

Van de Beek akár tönkre is teheti Pogba karrierjét a Manchester Unitednél

Sport
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a Manchester United új igazolása komoly problémákat is okozhat Paul Pogba számára az Old Traffordon, ami még mindig az otthona.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a Manchester United új igazolása komoly problémákat is okozhat Paul Pogba számára az Old Traffordon, ami még mindig az otthona.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A héten vált hivatalossá Van de Beek átköltözése Angliába, aki nagyon régóta várt már erre a pillanatra. Hatalmas megtiszteltetés számára, hogy egy ekkora klubnál folytatja, de persze az Ajaxnak is hálás, akik szabad utat biztosítottak számára az Old Traffordra.

A nagyon tehetséges holland középpályás egy hosszú távú szerződést kötött a „vörös ördögökkel”, akik az európai futball egyik legjobb középpályáját tudhatják a nevük mellett. A 23 esztendős futballista érkezése nem mindenki számára jelenthet jó hírt a Unitednél.

Paul Pogba szintén ezen a poszton játszik, aki még mindig csak 27 esztendős, és 2016-ban tért vissza a Juventustól a jelenlegi csapatához, ahol egykor Sir Alex Ferguson irányítása alatt nevelkedhetett, de a legenda nem ragaszkodott hozzá.

Ingyen távozott az olaszokhoz, amiért sok kritikát kapott Ferguson, látván, hogy a Juventusnál milyen magasra emelkedett a francia. Ugyanakkor ezt Manchesterben már nemigazán tudta hozni, és fordult a kocka.

Steve McLaren, aki számtalan angol klubnak és hazája válogatottjának is volt az edzője, a talkSPORT kérdésére elmondta, kissé tart attól, hogy a fiatal holland el fogja homályosítani Pogbát, akinek így később talán távoznia is kell.

„Van de Beek pontosan olyan, mint Frank Lampard fénykorában, aki bekerül a 16-oson belülre, gólt szerez, gólpasszt ad. Egy kiváló játékos. Kicsit hasonlít Fernandesre, de úgy vélem, hogy Fernandes szerzett magának egy olyan helyet, ami korábban nem volt meg a Manchester Unitednek.” – idézte a goal.com

„Az egyetlen, aki miatt félek, az Paul Pogba. Van de Beek-et nem használhatod irányítóként. Ő egy olyan játékos, aki tartja a középpályát. Egy 8-as játékos, vagy egy 10-es. Jelenleg Pogba tölti be a 8-as szerepét, addig Fernandes a 10-es.”

„A Manchester Unitednél abban reménykednek, hogy sok meccsük lesz a Bajnok Ligájával és így tovább. Ole tudja, hogy egy erős csapatra van szüksége, így talán három ilyen játékost szerez magának, és kettő minden meccsen játszhat.”

McLaren szerint Pogba a következetlensége miatt nehéz helyzetbe kerülhet, mivel United arra törekszik, hogy a középpályása stabilabb legyen, így a francia háttérbe szorulhat. „Jelenleg senki sem hívja ki Pogbát ebben a helyzetben, de Van de Beek így fog tenni, és Fernandessel is.”

„Pogba egy nagyszerű játékos, de meg kell találnod annak a módját, hogy minden meccsen kihozd belőle a maximumot, az egész 90 perc alatt. Pogba sokkal jobb játékos volt, mióta visszatért. Úgy tűnik, hogy Fernandes miatt lángol benne a szenvedély, és van valaki, akivel együtt játszhat. Most pedig Van de Beek is bejön a képbe. A legmagasabb szinten kell lenned, és azt hiszem, Van de Beek ezt hozza magával Manchesterbe.”