Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,76 Ft
Euró
393,54 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
64,628 $

Változik a Lidl saját gyártású termékeinek összetétele

A Lidl Magyarország még 2019-ben jelentette be, hogy a hazai piacon folyamatosan csökkenteni fogja saját márkás termékeinek hozzáadott cukor- és sótartalmát.

Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Lidl Magyarország még 2019-ben jelentette be, hogy a hazai piacon folyamatosan csökkenteni fogja saját márkás termékeinek hozzáadott cukor- és sótartalmát.

A vállalat 2025-ig összességében 20 százalékkal szeretné csökkenteni az értékeket, a döntést a hazai túlfogyasztás fényében hozták meg. A törekvés eddig sikerrel könyvelhető, hiszen a 2019-es gazdasági évben a Lidl megközelítőleg 18 tonna sóval és több mint 196 tonna cukorral kevesebbet használt fel a gyártási folyamatok során – írja a Napi.hu. Soron kívül Végre rájöttek a tudósok, honnan származhat a Föld körül keringő „minihold”

Köztudott, hogy a magyarok a napi ajánlott só és cukor mennyiségének többszörösét fogyasztják, így jutott a Lidl is az elhatározásra. A cég kommunikációs vezetője, Tőzsér Judit úgy fogalmazott:

„Stratégiánknak köszönhetően egyre több saját márkás termékünkről elmondható, hogy kevesebb hozzáadott só- és cukortartalommal készül az ízélmény befolyásolásanélkül, mellyel hozzájárultunk vásárlóink egészségének megőrzéséhez.”

Az üzletlánc egyébként a vásárlók számára is elérhetővé tette az eszközölt változtatásokat, saját akciós újságjában. A november 5-től aktuális újságban már szerepel, hogy a Lidl 1 kg-os kiszerelésű félbarna kenyér már 15 százalékkal kevesebb hozzáadott sót tartalmaz, a májasok esetében ez az érték 13-22 százalék közé tehető. Cukortartalmát tekintve a a reggelizőpehely és a kakaóscsiga 23 illetve 18 százalékkal csökkent.

4-2-re fordított a Manchester United, kikaptak Szoboszlaiék Liverpoolban

A Manchester United és a Liverpool is egy nagyon nehéz estén van túl az angol bajnokságban.