Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Változékony időnk lesz szerdán: hol felhős, hol napos

Fotó: Unsplash/Artem Anokhin
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Változékony időjárás vár ránk szerdán, ugyanis lassacskán zsugorodik majd a felhőzet, ezt követően pedig napsütés várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az összefüggő csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Eközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap. Estére nagy területen válik párássá a levegő, rétegfelhőzet, – főként a déli megyékben – köd is képződik.

Szerdán zsugorodik a rétegfelhőzet, fokozatosan javulnak a látási viszonyok. A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett északon több, míg délen kevesebb napsütés várható. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű.

Kedden az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben, szerdán az északi tájakon kísérik élénk, kedden olykor erős lökések is az északnyugati, nyugati szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul, alacsonyabb értékeket az ország déli felén mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 9 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.