Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Változékony idő vár ránk pénteken

Fotó: Unsplash/Artem Anokhin
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hajnalban még ködös lesz az idő, majd az ország nyugati kétharmadán napközben a felhős ég mellett napsütés is valószínű, ám a keleti tájakon csak késő délután szakadozik fel a felhőzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön általában erősen felhős lesz az ég, de keleten fátyolfelhős, napos idő valószínű csapadék nélkül.

Este, éjszaka ott is megvastagszik a felhőzet, és az éjszaka során gyenge csapadéksáv vonul kelet felé, így összességében több helyen is lehet kisebb eső. Hajnalra a Dunántúlon csökken a felhőzet, ott azonban foltokban köd vagy rétegfelhőzet képződhet.

Pénteken az ország nyugati kétharmadán a közepesen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet, az északkeleti, keleti tájakon azonban késő délutánig még sok lesz a felhő.

A gyenge eső kora délutánra a keleti határvidéken is megszűnik, ezt követően kevés helyen zápor, az Észak-Dunántúlon és Baranyában esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Pénteken a délnyugatira forduló szél élénk, elsősorban a Dél-Dunántúlon és az Alföld délkeleti részein erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, a keleti tájakon lehet gyenge fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 11 és 17 fok között valószínű, de Borsodban és Szabolcsban több fokkal hűvösebb is lehet.