Clouds
21 Budapest
Dollár
355,90 Ft
Euró
386,69 Ft
Font
436,86 Ft
Bitcoin
26,793 $

Mióta itt jártál:

Változékony időnk lesz szombaton: napsütésre és záporokra is van kilátás

Fotó: Unsplash/Artem Anokhin
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szombaton felhőátvonulások zavarhatják meg a napsütést, ám a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén inkább felhős idő lesz jellemző, de nem kizárt a zápor és a hózápor sem ezen területen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és egyre többfelé várható zápor, zivatar, utóbbiakat intenzív csapadékhullás és jégeső kísérheti.

Éjszaka a záporos, zivataros gócok a keleti tájakra tevődnek át, miközben csökken számosságuk, majd hajnalban kivonulnak az országból, de ekkor a Dél-Dunántúlon ismét kialakulhatnak záporok.

Szombaton felhőátvonulások zavarják a napsütést, ugyanakkor a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól északkeletre a nap nagyobb részében több felhő lehet. Arrafelé záporok, hózáporok is előfordulhatnak.

A déli szél élénk lesz, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik, zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. Éjszakától az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen feltámad, szombaton csaknem országszerte erős, többfelé viharos lökések kísérik.

Késő délutántól jelentősen veszít erejéből a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 12 fok között valószínű, de a délnyugati határnál ennél kissé melegebb is lehet.