Clouds
21 Budapest
Dollár
344,72 Ft
Euró
370,93 Ft
Font
431,78 Ft
Bitcoin
26,896 $

Változékony időnk lesz szerdán, ám akár 24 fok is lehet napközben

Fotó: Unsplash/Vera Davidova
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Napsütésre, borult időre, szélre és csapadékra is van kilátás, ám még a borultabb tájakon is 20 fokig emelkedhet a hőmérséklet napközben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a legtöbb szűrt napsütés a Tiszántúlon várható.

Estig elsősorban a Dunántúlon valószínű gyenge intenzitású eső, majd éjszaka a csapadékzóna a Tisza vonaláig juthat, ekkor már országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Szerda délután a Tiszántúlon és északnyugaton szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet, másutt marad az erősen felhős ég. Eső, zápor elszórtan, elsősorban az ország északnyugati felében valószínű, majd délután már másutt is kialakulhatnak záporos gócok.

A Tiszántúl déli részén esetleg zivatar is kialakulhat. Kedden a keleti, délkeleti szelet nagy területen élénk, a Duna-Tisza közén erős lökések kísérhetik, szerdán az északias szél lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban erős, olykor viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a tartósan borult részeken 15, 20, míg másutt 20 és 24 fok között alakul.