Változatlan marad az Xbox Series X felhasználói felülete

not image

Kulcsár Péter

2020. április 12. - 12:35

Az Xbox One kinézete és funkciói a megjelenés után már többszöri változtatásokon mentek keresztül, ennek ellenére a Microsoft úgy tűnik, hogy megtartja a bevált interfészt az új generációs konzolnál is.

Az Xbox Series X-et 2020 év végén tervezik piacra dobni és bár a redmondiak eddig nagyon sok információval szolgáltak az új játékgépükkel kapcsolatban, néhány dolog még mindig tisztázatlan maradt. Valószínű, hogy a felhasználói felület teljesen ugyanúgy fog kinézni, mint a jelenlegi, Xbox One-on futó verzió.

A The Verge szerint a Microsoft további javításokat fog eszközölni az Xbox One UI-ján. Megújul a “Guide” funkció, valamint ezentúl a navigációs lapok sorrendjét is személyre szabhatjuk majd. Az új “Parties & chats” pedig egyszerűbbé teszi majd a játék közbeni csevegést és feljavítja a teljes közösségi élményt.

A 2013-ban az Xbox támogatói csapatánál dolgozó Missy Quarry azt tweetelte a minap, hogy szerinte értelmes húzás lenne a Microsoft részéről, ha megtartanák a megszokott interfészt, mivel ehhez már nagyon sok játékos hozzászokott.

“A felhasználok legnagyobb problémája az Xbox One indulásánál a teljesen új UI volt és könyörögtek a régi Xbox 360-as felületért.”

A Microsoft több Xbox konzolt is a piacon szeretne tartani. Az Xbox Series X rajtja után az Xbox One még ugyanúgy évekig kapható lesz, nemrég pedig felröppentek olyan pletykák, miszerint nem csupán egyetlen új Series X játékgép jelenhet meg az idén, hanem kapásból több is.

Az Xbox One felhasználói felületét induláskor sok kritika érte és komoly karbantartásokat kellett rajta elvégezniük a fejlesztőknek.

Tudjuk, hogy a Series X nem next-gen exkluzív játékkal érkezik, a Halo: Infinite ugyanis az új konzol mellett Xbox One-ra is meg fog jelenni.

Ha a konzol specifikációira vagyunk kíváncsiak, elég csak elolvasni a következő cikkünket:

https://liner.hu/a-microsoft-felfedte-az-xbox-series-x-hardverenek-reszleteit/