Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Ezeket a változásokat tervezik Siófokon

MTI/Varga György
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 13. - 12:16

A Petőfi sétányon több mint 90 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma az előző évtizedekben tapasztaltakhoz képest, a rendőröknek ennek ellenére továbbra is akadt jócskán tennivalójuk.

A „Petőfisétány-jelenség” évtizedek óta „kísérti” Siófokot – figyelmeztetett dr. Lengyel Róbert polgármester a Siófoki Hírek augusztusi számában:

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

„Valamikor valakik úgy döntöttek, hogy azon a parti sávon a város és befektetőként előállt vállalkozók kooperációjában egy bulinegyedet építenek, és pillanatok alatt a bulituristák városává váltunk. Amikor 2006-ban visszajöttem Siófokra, már mint rendőrkapitány, igazából akkor szembesültem az ottani viszonyokkal: hangzavar, tömeg, részegek, bedrogozottak, majdnem pucéran vonagló lányok a pultokon, holland meg német, no és persze magyar fiatalok hömpölygő áradata, prostik, stricik, drogárusok. Mindez még töméntelen számban elkövetett, főképp vagyon elleni bűncselekménnyel is megtoldva.”

Lengyel Róbert hozzátette, az előző ciklusban elsősorban a közbiztonság javítása érdekében léptek előre és eredményeket is felmutattak, mert az akkori fideszes többség ebben volt partner.

A 2019-es választás után folytatták a sétány közbiztonsági programját (őrzés, térfigyelő kamerarendszer-fejlesztés lent és a kapitányság épületében is, városi biztonsági vezető megbízása a nyári szezonra, szoros együttműködés a rendőrséggel, a járműforgalom szigorítása), de ezzel párhuzamosan elkezdődött, és jelenleg is folyik a hosszú távra kiadott önkormányzati ingatlanok bérleti szerződéseink teljes körű átvilágítása is, utána pedig a „kabátok újragombolása” következhet.

A polgármester bejelentette, a Balaton-parti Kft. új ügyvezetője feladatul kapta a Petőfi sétány középtávú koncepciójavaslatának elkészítését a döntéshozó képviselőtestület számára, ez év végére:

Felelősen döntsük el, milyen jövőt is szánjunk a sétánynak, ha majd tisztán látjuk a bérleti és a tulajdonviszonyokat. A kft. vezetője a koncepció elkészítéséhez egyeztetni fog az önkormányzati és rendőrségi illetékesekkel, az érintett vállalkozásokkal. Hogyan nézzen ki a sétány 3-5 év múlva? Erre keressük a választ. Továbbra is a bulituristák magyarországi „gyűjtőhelye” legyen, vagy változzon a profilja? Én az utóbbira hajlanék, és úgy érzem, ezt a véleményemet a városlakók többsége is támogatja. Az idei nyár eddigi tapasztalatai is ebben erősítenek meg. Ezzel együtt a rendőrség szolgálatát, a rendőrségi vezetők külön odafigyelését ezúton is köszönöm!

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.