Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Valter Attila átvette a vezetést a Giro d’Italian

Fotó: Équipe cycliste Groupama–FDJ/Facebook
Sport
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A hatodik szakasz után Valter Attila vette át a vezetést a Giro d’Italián, az összetett első helyére lépett fel, így pénteken ő viseli majd az elsőnek járó rózsaszín trikót. Valter teljesítménye magyar sporttörténelmi sikert jelent.

A Groupama-FDJ magyar bringása a 12. helyen ért célba a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszon, de az összetettben a csütörtöki etap kezdetén még előtte álló, mindhárom versenyzőt megelőzte, a mögötte lévő nagy esélyesektől pedig alig maradt el, így a legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér mellé megszerezte az éllovast megillető, legendás rózsaszín trikót.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A 22 esztendős Valter az összetettben 11 másodperccel vezet a belga Remco Evenepoel és 16-tal a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt – foglalta össze az MTI. 

A Telex hangsúlyozta, hogy történelmi jelentőségű magyar kerékpáros siker, hogy a három országúti bringás körverseny (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta) egyikén magyar sportoló vezet összetettben – erre soha korábban nem volt példa.