Válságos állapotba került egy oltásellenes osztrák politikus

Fotó: Unsplash/ Frederic Köberl
not image

Kornis Vivien

2021. november 26. - 06:04

Mélyaltatásban ápolják a járványügyi intézkedéseket és a védőoltást elutasító osztrák párt képviselőjét, miután koronavírus okozta megbetegedés miatt kórházba került.

Mélyaltatásban tartják az oltásellenes osztrák kispárt, az MFG egy önkormányzati képviselőjét, aki a legutóbbi helyi választások alkalmával pártja polgármester-jelöltje is volt a felső-ausztriai Waldzellben – számolt be a Napi.hu a Kronen Zeitungra hivatkozva.

A lap információi szerint már múlt csütörtökön beindultak a pletykák azzal kapcsolatban, hogy azért nem vett részt a városi tanács ülésén, mert megbetegedett, az azonban csak most derül ki, hogy a riedi intenzív osztályán ápolják. 

Az MFG-t idén februárban kifejezetten alapították azzal az alapvetéssel, hogy programja egyértelműen elutasítja a járványellenes intézkedéseket és az oltási kötelezettséget. Emellett többek között az egyház és az állam szétválasztását, a munkanélküli segély megemelését és a multik súlyosabb adóztatását hirdetik. Felső-Ausztria parlamentjében néhány képviselővel rendelkeznek, miutána  választáson 6 százalékot értek el. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Ausztriában jelenleg Felső-Ausztriában a legkritikusabb a járványügyi helyzet: a másfél milliós tartományban a legfrissebb adatok szerint 700 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 124-en az intenzív osztályon vannak – mindkét szám a legrosszabb az országban. Mindemellett a legalacsonyabb átoltottsági aránnyal is ez a tartomány rendelkezik, a lakosság 65,88 százaléka vette fel eddig a vakcinát.

A járványhelyzet súlyossága miatt Ausztriában tíznapos lockdownt rendeltek el, mely 20 napra duzzadhat, és a tervek szerint az oltatlanok számára tartósan érvényben marad.