2022-es választás: fontos lehetőség válik elérhetővé

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Liget Budapest projektben elkészült Magyar Zene Háza megnyitóján 2022. január 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Takács Petra

2022. január 26. - 15:51

Január 27-étől lehet benyújtani a választási irodáknál a szavazóköri névjegyzékkel összefüggő kérelmeket, azonban vannak olyan kérelmek is, amik már január 11-től beadhatók.

Az átjelentkezésre, a külképviseleti szavazásra jelentkezésre, a mozgóurna-igénylésre vonatkozó kérelmeket a szavazást megelőző 66. naptól adhatják be kérelemre a választópolgárok, mégpedig a lakóhelyük szerinti választási irodáknál – derül ki a Pénzcentrum cikkéből.

Azonban vannak olyan kérelmek is, amik a választás kitűzésének napjától, azaz január 11-től folyamatosan benyújthatók, ide tartoznak a nemzetiségi névjegyzékbe vételre vagy abból való törlésre, az akadálymentes szavazókör igénylésére, a Braille-írásos szavazósablon igénylésére, illetve a személyes adatok kampánycélú kiadásának megtiltására vonatkozó kérelmek.

A kérelmeket személyesen és levélben is be lehet nyújtani a helyi választási irodáknál, továbbá online formában is, a Nemzeti Választási Iroda internetes weboldalán, a www.valasztas.hu című oldalon.