Dollár
419,04 Ft
Euró
405,97 Ft
Font
452,39 Ft
Bitcoin
18,812 $

A magyar kormány elküldte a válaszlevelét az Európai Bizottságnak

Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a 800 éves Gyümölcsoltó Boldogasszony premontrei prépostsági templom felújítását követő felszentelésén a Zala megyei Türjén 2022. augusztus 19-én. MTI/Varga György
not image

Takács Petra

2022. augusztus 23. - 07:41

Varga Judit igazságügyi miniszter beszélt arról, hogy már elküldték a válaszlevelüket az Európai Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban.

Magyarország továbbra sem kaphatta meg az őt illető uniós pénzeket Brüsszelből, miközben a gazdasági helyzet immáron erősen megkövetelné ezt. Napról napra egyre nehezebb a helyzet, soha nem volt ekkora szükség ezekre a forrásokra, mint most.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Egy ideje már tudhattuk, hogy hamarosan elkészülhet a válaszlevél az Európai Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban. Ez most megtörtént, és a kormány továbbra is nyitott a konstruktív párbeszédre a bizottsággal.

„A magyar Kormány elküldte válaszlevelét a Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban.” – erősítette meg Varga Judit igazságügyi miniszter, aki elárulta, a választ intenzív egyeztetés előzte meg.

Varga hozzátette, számos megbeszélését tartotta a bizottsággal, már a százat is meghaladja a köröztetett és egyeztetett intézkedési tervezetek száma. Egyelőre nehéz megmondani, hogyan reagál majd a bizottság, mert minden egyes nappal nehezebbé válhat a helyzet a források nélkül.

„A választ intenzív egyeztetés előzte meg. Egy hónap alatt 10 videókonferenciát és számos megbeszélést tartottunk a Bizottsággal, százat is meghaladja a köröztetett és egyeztetett intézkedési tervezetek száma.”

„A magyar Kormány átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát orvosolja. A magyar Kormány a továbbiakban is nyitott a konstruktív párbeszédre a Bizottsággal.”