Valami, aminek kifejezetten örül Müller Cecília az oltások kapcsán

not image

A T-800-as

2021.február.26 - 13:18

Az országos tisztifőorvos egyelőre egy olyan információt sem kapott, ami arra utalt volna, hogy egyes praxisok vagy területek nem tudták megszólítani az oltakozókat a vakcinák kapcsán.

Szerda óta a kínai vakcinákkal is zajlanak az oltások, amikből újabb és újabb nagy adagokat várhatóak. Májusban például egy több milliós szállítmány futhat be, amikre szintén nagy szükség lehet, látván azt, hogy milyen mértékben terjed a harmadik hullám.

Rossz hír, hogy már a dél-afrikai mutáns vírus is megjelent Magyarországon, nemcsak a brit és a cseh variáns. A kulcs tehát az oltakozás, az immunizálás, aminek részeként Müllert Cecília megerősítette, hogy nemrég újabb szállítmányok érkeztek.

„A vakcinaszállítmányok szerencsére érkeznek. Az elmúlt napon, tegnap, csütörtök érkezett 74 400 AstraZeneca adag, míg Modernából 40 800 adag érkezett az országba.” – mondta Müller a friss vakcinaszállítmányokról.

Müller örül annak, hogy megmaradt a bizalom az oltások iránt, mert egyelőre nem hallott egy olyan praxisokról vagy területről, ahol nem sikerült volna megszólítania a háziorvosoknak azokat, akik már mehetnek oltásra.

„Mint hallottuk, kínai vakcinából is márciusban újabb 500 000 adagot várunk. Örülök neki, hogy megtartott a bizalom a védőoltások iránt, mert nem hallottunk valójában olyan praxisról vagy területről, ahol nem sikerült megszólítani az oltakozókat.”

„Azt gondolom, hogy ebben rendkívüli érdeme van a háziorvosoknak, hiszen az ő példájuk, megnyugtató szavaik, és az az út, amit ők felmutatnak és feltárnak az oltakozó előtt, ez biztosítja azt a bizalmat, ami kialakul a védőoltásokkal kapcsolatban.”