Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

Hatalmas vakcinaszállítmány landolt Budapesten

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Takács Petra

2021. május 16. - 14:12

Visszatért Magyarországra a különgép, aminek rakterében egy több mint 1 millió vakcinát tartalmazó szállítmány várt kirakodásra.

Vasárnap újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek..

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Hozzátette: köszönettel tartoznak a kínai partnereknek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is.

“Pontosan tudjuk, hogy minden nap számít”, hiszen minél előbb tudják beoltani az embereket, annál előbb alakul ki a védettség, és annál előbb kerülnek biztonságba – hangsúlyozta a miniszter.

Arra is kitért, hogy a vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra. Ezek nélkül lehetetlen lett volna elérni a 4,6 milliós beoltottsági szintet, és ezek a vakcinák különösen fontosak ahhoz, hogy mihamarabb el lehessen érni az ötmillió beoltottat Magyarországon.

Megvan a 4,6 millió beoltott, így állunk most: május 16.

Emlékeztetett: a Sinopharm-vakcina globális használatát a közelmúltban engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), így – emelte ki Szijjártó Péter – mindenki biztos lehet abban, hogy ez az oltóanyag hatásos és biztonságos is.

Forrás: MTI