Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Így állunk most az oltásokkal: május 15.

Fotó: MTI/Balázs Attila
not image

Hujber Dávid

2021. május 15. - 12:01

Itt vannak az aktuális oltási számok, közeledvén a 4,6 millió beoltotthoz, így várhatóan még a hónap vége előtt meglehet a 6 millió.

Mint azt már mindenki tudja, nemrég egy újabb fontos mérföldkövet léphettünk át azzal, hogy beadták a 4,5 milliomodik oltást Magyarországon. Egyre közelebb és közelebb kerülünk ahhoz, hogy elérjük az 5 millió beoltottat.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy a 6 millió beoltott elérése sem kizárt, de ez csak a regisztráltaktól függ, hiszen az esetleges harmadik oltások is zsákban vannak.

A legfrissebb adatok szerint eddig összesen 4 554 679 fő kapott oltást Magyarországon, akik közül 2 656 671-en már a második oltásukat is felvehették. Ez mindenképpen a jobb hírek közé sorolható, ahogyan az egyre növekvő regisztráltak száma is.

Már több mint 5 millióan vannak, akik regisztráltak, és a 81%-uk felvette az oltást. Ma is folytatódnak a 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon, akiktől azt kérik, hogy ne felejtsék el magukkal vinni a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.