Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

Megvan a 4,6 millió beoltott, így állunk most: május 16.

Fotó: MTI/Vajda János
not image

Hujber Dávid

2021. május 16. - 09:48

Egy újabb fontos lépés, és már kevesebb mint 400 beadott oltás hiányzik ahhoz, hogy elérjük az 5 milliomodik oltást.

Az elmúlt időszakban valamelyest lassultak az oltások, mivel többen vannak, akik válogatnak a vakcinák között. Körülbelül 944 ezer emberről tudni, akik noha regisztráltak, egyelőre nem vették fel az oltásukat.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Nagyobb számban lehetnek, akik egyszerűen csak válogatnak a vakcinák között, de hamarosan ők is hozzájuthatnak az oltásukhoz, és nemcsak az 5 millió beadott oltást érhetjük el, hanem azzal a lendülettel célba vehetjük a 6 milliót.

Vasárnap egy kisebb mérföldkövet jelentettek be, miután sikerült átlépni a 4,6 milliót. Eddig összesen 4 600 012-en kapták meg az oltásukat, akik közül 2 701 789-en a második vakcinájukat is felvették.

Időközben átléptük az 5 millió regisztráltat, akiknek a 81%-a már meg is kapta az oltását. Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Őket arra kérik, hogy ne felejtsék otthon a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Vakcinákkal teli magyar különgép indult el Budapestre

Az SMS-t kapott regisztráltak továbbra is tudnak online időpontot foglalni Pfizer-oltásra, emellett minden érvényes regisztrációval rendelkezőnek továbbra is van lehetősége Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokra időpontot foglalni.

A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást, illetve már ingyen le lehet tölteni azt a jelenleg tesztüzemmódban működő mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.