Hamarosan megkezdődhet a debreceni oltóanyaggyár építése

Fotó: Egy nőt beoltani készülnek a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. május 17-én. MTI/Komka Péter
not image

Hujber Dávid

2021.május.18 - 06:14

Nagyon jó hírekkel szolgáltak az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján, ahol szó esett a debreceni oltóanyaggyárról.

A hivatalos tájékoztatás szerint 100 nap múlva már ott fog tartani a nagy projekt, hogy megkezdjék az építkezéseket Debrecenben a kijelölt területen. Attól a ponttól kezdve még inkább felgyorsulhatnak az események.

További jó hír, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondása szerint ha minden terv szerint halad, akkor a következő év végére rendelkezésre állhat a magyar COVID elleni vakcina. Müller kiemelte, jelenleg minden jel erre mutat, mert a tervek szerint haladnak a fejlesztésekkel.

Ennek kifejlesztése folyamatos és ütemszerűen zajlik, tehát minden rendben van. „Folyamatosan haladunk az oltóanyag fejlesztés terén is.” – mondta Müller, aki nagyon büszke a munkatársaira, akik hatalmas munkát végeznek.

Nagyon sok fiatal regisztrált a regisztrációs határidőn túl, de őket is beoltják

Szintén nagy munkát végeznek a különböző variánsok detektálásával, és azoknak az elemzésével, amik jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar vakcina a lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb legyen.