Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

Vajon létezik a Mikulás? Megérkeztek a DNS-vizsgálat eredményei

Fotó: Unsplash/krakenimages
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután egy kislány azzal a kéréssel fordult a Rhode Island-i rendőrséghez, hogy vizsgálják meg az általa beküldött, részben elfogyasztott süteményt és pár megrágcsált répa DNS-mintáit, hogy kiderüljön, létezik-e a Mikulás, most megérkeztek a vizsgálati eredmények.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, egy kislány egy részben elfogyasztott süteményt, valamint pár megrágcsált sárgarépát küldött a városi rendőrkapitányságra azzal a kérdéssel, hogy van-e kapacitásuk egy DNS-vizsgálatra.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az AP jelentése szerint most megérkeztek a vizsgálati eredmények, a Rhode Island-i Egészségügyi Minisztérium közlése szerint pedig nem tudták “véglegesen sem megerősíteni, sem pedig cáfolni”, hogy a Mikulás valóban járt-e a kislány otthonában.

A hivatal hétfőn egy tweetben osztotta meg megállapításait, miszerint “mindannyian egyetértünk abban, hogy valami varázslatos dolog lehet a háttérben”.

A hivatal közlése szerint a DNS-bázisban nem találtak teljes egyezést, ám egy jó hírrel is szolgáltak a kislány számára: találtak ugyanis egy részleges egyezést, mely “egy 1947-es, a New York-i 34. utca körüli esethez” köthető – utalva az 1947-es, a Csoda a 34. utcában című filmre.

A tweetben hozzátették, további DNS-mintákra lenne szükség “más ismert Mikulás-találkozásokból származó DNS-mintákból, hogy véglegesen megállapíthassák az egyezést”. A legjobb hír pedig az, hogy a laboratórium a répák vizsgálata során az általunk csak rénszarvasnak nevezett Rangifer tarandushoz szorosan köthető DNS-t talált.