Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Hivatalos: valamennyi esküt tett képviselő leadta vagyonnyilatkozatát

Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök (k), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2), Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j), valamint a képviselők szavaznak az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 19-én. Az Országgyűlés 135 igen szavazattal, 54 nem ellenében elfogadta Magyarország 2023-as központi költségvetését. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2022. augusztus 5. - 19:57

Első ízben a nyilatkozatot péntekig kellett benyújtaniuk az illetékeseknek.

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiség képviselő és nemzetiségi szószóló eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének a pénteki határidőig – tájékoztatta az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-t.

Hargitai János közleményében emlékeztetett, hogy az országgyűlési törvény módosítása értelmében az érintettek új típusú és tartalmú formanyomtatványon kötelesek nyilatkozni jövedelmi és gazdasági érdekeltségi viszonyaikról.

Ilyen nyilatkozatot első ízben augusztus 5-ig kellett benyújtani. Az országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata nyilvános, 2022. augusztus 6-tól megtekinthető az Országgyűlés honlapján.

A törvényi változások értelmében szintén eleget tett új típusú vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének az Állami Számvevőszék elnöke és alelnökei, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács elnöke, alelnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és a legfőbb ügyész helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, valamint a felügyelőbizottság tagjai, és a Médiatanács elnöke és tagjai. Ezen nyilatkozatok is szombattól tekinthetők meg az Országgyűlés honlapján.

(MTI)