Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

Kiderült, hogyan vesztette életét Vágó István

Fotó: Varju László, a DK alelnöke (b) és Vágó István, a párt elnökségi tagja Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelõ beszéde elõtt a budapesti Hotel Marriott Erzsébet-termében 2016. január 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Style

Takács Petra

Szerkesztő

Vágó István felesége interjút adott, és elárulta, hogyan hunyt el szeretett férje, aki nagyon hirtelen távozott az élők sorából.

Tragikus hirtelenséggel hunyt el Vágó István, aki halála napjáig aktív volt. Egy ideje a politika határozta meg az életét, előtte pedig a televíziózásnak élt, amiben számos nagy sikert ért el.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Azóta kiderült, hogyan vesznek búcsút a 74 éves korában elhunyt Vágótól, akinek a felesége elárulta, mi történt pontosan. „Engem is cunamiként ért a halála. Pár napja vagyok csak összeszedettebb, az első napokban a saját testvéremmel sem tudtam beszélni, nem volt erőm.” -mesélte Vágó Judit a Kiskegyednek.

Most a családja, többek között a 6 éves unokája tartja benne a lelket, aki többé nem találkozhat a nagyapjával. Judit felidézte a szörnyű estét, aminek ideje alatt Vágó még 10 órakor is internetezett az otthonukban.

Nem lehetett megmenteni az életét

„Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen összeesett… Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112. Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem.”

Hálás a diszpécsernek, mert megnyugtatta, máskülönben lehetséges, hogy összeesett volna. Kiderült, Vágó több mint hat hete köhögött a halála előtt, és a felesége sokat kérlelte őt, menjenek el kardiológushoz, illetve tüdőszűrésre.

Végül elmentek, és az eredmények negatívak voltak, még a szívkép is rendben volt. Tisztázta, nem szívinfarktusban halt meg a férje, akin már nem lehetett segíteni, miután egy hasi aorta szétrobbant.

Mivel soha nem fájt a hasa, eszükbe sem jutott, hogy hasi ultrahangra menjenek. Az orvos barátaik azt mondják, ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, illetve ha éppen a műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudják megmenteni.