Vagánykodni akart, leugrott egy tengerjáróról – életét vesztette

Fotó: Unsplash/Josiah Weiss
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A mindössze 18 éves középiskolai sztár baseballjátékos, Cameron Robbins állítólag vagánykodni akart, így leugrott egy tengerjáróról, ám hiába a több napos keresés, nem bukkantak nyomára.

Az Independent jelentése szerint az amerikai parti őrség felfüggesztette a keresést az eltűnt louisianai tinédzser után, aki állítólag merészségből leugrott egy hajóról a Bahamákra tett érettségi kirándulás során. A 18 éves Cameron Robbins a Baton Rouge-i University High Lab School diákjaival ünnepelt, amikor szerda este fél 12 körül leesett a Blackbeard’s Revenge sétahajóról.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A Bahamai Királyi Védelmi Erők (RBDF) és az amerikai parti őrség által helikopterek és megfigyelő repülőgépek segítségével végrehajtott kétnapos nagyszabású művelet azonban nem vezetett a tinédzser nyomára, így a keresést pénteken leállították.

Robbins több Baton Rouge-i középiskola diákjaival együtt érkezett volna a Bahamákra egy érettségi ünnepségre, csakhogy az érkezés előtt pár órával a fiatal eltűnt. A szemtanúk beszámolói szerint Robbins „merészségből” leugrott a hajóról. Az amerikai parti őrség és a bahamai rendőrség azonban arról jelentett, hogy a fiatal a Nassautól északkeletre fekvő Athol-sziget közelében leesett a hajóról.

A WBRZ televíziós csatorna által megszerzett felvételeken látszik, ahogy a tinédzser belecsobban a vízbe, majd rövid ideig a hajó mellett úszik, mielőtt eltűnne. A tengerjáró személyzete több órán keresztül kereste a diákot, családja pedig csütörtökön a Bahamákra repült.

A család végül egy közleményben jelentette be, hogy lefújták a keresést, majd köszönetet mondtak mindenkinek, aki segített a fiatal keresésében:

„Szeretnénk köszönetet mondani a Bahamák kormányának, az amerikai parti őrségnek, az Egyesült Cajun Haditengerészetnek és Garrett Graves képviselőnek mindazért, amit értünk tettek.”

Az amerikai parti őrség pedig egy sajtóközleményben közölte:

„Az RBDF ma este arról tájékoztatott minket, hogy a további fejleményekig felfüggesztik az aktív keresési erőfeszítéseket, és nem kérnek további parti őrségi segítséget, miután értesítették a Robbins családot.”