Nemsokára vadonatúj PlayStation 5 konzolt dobhat piacra a Sony

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021. július 23. - 09:11

Minden jel arra utal, hogy kissé túlméretezték a tavaly novemberben piacra dobott PS5 konzolokat, ezért komoly ráncfelvarrást végezhetnek el rajtuk.

Miközben a japán videójáték-ipari óriás továbbra sem tudja kielégíteni a keresletet, a next-gen játékgépekből pedig nincs elegendő példány a piacon, addig állítólag már azon dolgoznak, hogy egy átszabott konzolt értékesítsenek.

A Game Rant szúrta ki az egyik új szabadalmat, amelyet CFI-1000B névre kereszteltek, és minden bizonnyal a PS5 lemez nélküli verzióját takarhatja egy óriási csavarral, ugyanis egy sokkal könnyebb gépről beszélhetünk.

A leírás alapján a CFI-1100B több mint 300 grammal nyom kevesebbet elődjénél, a PS5 Digital Editionnél, a karcsúsítást pedig minden bizonnyal azzal érhették el, hogy kicserélték a fém elemeket, valamint lecsiszoltak némi műanyagot a belső borításról.

A digitális változat egyébként alapvetően könnyebb a lemezes változathoz képest, hiszen nincs benne blu-ray meghajtó, azonban úgy tűnik, hogy további 300 grammot sikerült róla lefaragni, aminek a júzerek csak örülhetnek.

Hogy végül a dizájn hogyan nézhet ki, illetve a globális piacon is megjelenhet-e majd az új készülék, egyelőre nem tudni, azt viszont egészen biztosan leszögezhetjük, hogy a rajongók inkább annak örülnének, ha a normál gépet is valahogyan be tudnák szerezni anélkül, hogy üzérekhez fordulnának.