Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Vádat emeltek a férfi ellen, aki egy buszmegállóba hajtva két ember halálát okozta

Fotó: police.hu

Takács Petra

2022. október 29. - 08:02

A férfi tudta, hogy autójának fékje hibás, ám ennek ellenére is használta a járművet, mely tragikus következményekkel járt: belehajtott egy buszmegállóba, melynek következtében két ember életét vesztette.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki általa is tudottan hibás autóval közlekedve nekiütközött egy buszmegállónak. A cselekmény következtében ketten meghaltak és további három kiskorú személy is megsérült.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A vádirat szerint az elkövető tudta, hogy a kisteherautója futómű és fékrendszer problémái miatt a biztonságos közúti közlekedésre nem alkalmas. Ennek ellenére 2020. szeptember 4-én Cegléd és Nagykőrös között közlekedett a járművel a reggeli órákban. Ebben az időben a 441. számú főúton lévő helyközi autóbusz megállóban hét személy várakozott.

A megálló közelében az elkövető előtt haladó jármű balra kívánt bekanyarodni. Irányjelzés mellett folyamatosan lassított, majd meg is állt az útkereszteződés vonalában. Amikor a férfi észlelte az előtte megálló autót fékezni kezdett, de a fékrendszer hibája miatt nem lassult kellő mértékben az autó.

Ezzel egyidejűleg a jármű balra húzott el, amit az elkövető eltúlzott kormánymozdulattal jobbra kívánt korrigálni. Az autó a manőver következtében irányíthatatlanul jobbra kezdett sodródni és nekiütközött a buszmegálló fapadjának. Ezután magával sodorva a várakozók közül több embert egy útmenti fába csapódva állt meg.

A baleset következtében az elsodort személyek közül ketten – köztük egy gyermek – életüket vesztették, két további kiskorú személy maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást, és egy kiskorú súlyos sérüléseket szenvedett el. A Budakörnyéki Járási Ügyészség az elkövetővel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.