18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Vádat emeltek a férfi ellen, aki agyonvert egy nyugdíjas tanítónőt Polgárdiban

Fotó: Unsplash/Ye Jinghan
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A férfi közös udvarral rendelkezett a sértettel, aki csak segítséget akart kérni tőle, mire a férfi különös kegyetlenséggel megölte az idős nőt.

Az ugyeszseg.hu beszámolója szerint a Fejér Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 2022. július 16-án egy nyugdíjas tanítónőt vert agyon Polgárdiban.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

A vádirat szerint a férfi 2022. június elején költözött a Polgárdiban lévő sorházi házrészbe, ahol közös udvarral rendelkezett a sértettel és annak unokaöccsével. A férfi az udvaron olvasott és cigarettázott, amikor a sértett megkérte, hogy cserélje ki a gázpalackot.

A vádlott ezt követően bántalmazta a 70 éves asszonyt, aki a földre került és segítségért kiabált. A támadó a sértett elhallgattatása érdekében a garázsból magához vett egy nyél nélküli, 14 cm hosszú kalapácsfejet és azzal tízszer tarkón ütötte a földön fekvő áldozatot.

A férfi gyorskötözőt tekert az asszony nyakára, műanyagzsákot húzott a felsőtestére, majd mikor észlelte, hogy a sértett még lélegzik, a gyorskötözőt tovább szorította. A férfi az élettelennek tűnő testet egy ponyvába tekerte, bálamadzaggal összekötözte, a garázsba húzta, majd arra háztartási hulladékkal teli zsákokat helyezett.

A sértett eltűnését az unokaöccse jelentette be, a rendőrök aznap megtalálták az elrejtett holttestet.

A sértett halálának közvetlen oka az oxigénhiányos állapot miatti agykárosodás volt, amelyhez a nyaki verek leszorítása vezetett. Az ügyészség a vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.