Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Vadászpuskával lövöldözött az iskolában, őrizetbe vették a 12 éves fiút

Fotó: Unsplash/Paul Einerhand
not image

Borbély Fanni

2021. október 18. - 13:29

Őrizetbe vettek egy 12 éves orosz iskolás fiút, miután tüzet nyitott egy iskolában az uráli Perm városához közeli Sars városában, kevesebb mint egy hónappal azután, hogy egy közeli egyetemen elkövetett halálos támadás sokkolta az országot.

A regionális rendőrség tisztviselői szerint a fiú október 18-án az apja vadászpuskáját vitte be az iskolába, és a tanítás megkezdése előtt kétszer rálőtt egy falra és a mennyezetre. Szerencsére senki sem sérült meg az incidensben, amely miatt több mint 300 diákot és 30 tanárt kellett evakuálni az épületből.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Perm területi kormányzati tisztviselői szerint az iskola igazgatójának sikerült rábeszélnie a fiút, hogy hagyja abba a lövöldözést, és adja át neki a puskát.

Szeptember 20-án egy fegyveres tüzet nyitott, hat embert megölt és 28-at megsebesített a Permi Állami Tudományos Kutatóegyetemen. A támadót, akit a 18 éves Timur Bekmansurov néven azonosították, és a rendfenntartó erők elfogása során megsebesítették.

Oroszországban és más volt szovjet köztársaságokban történelmileg ritkák az iskolákban elkövetett támadások, az utóbbi években azonban egyre gyakoribbak írja az RFE.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.