Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

Üzbég katonák szerint az afgán légierő repülőgépe a határ közelében zuhant le

Fotó: Twitter/Yarolsav Trofimov
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Továbbra sem világos, hogy mi vagy kik voltak pontosan a harci gép fedélzetén, és miért került üzbég területre.

Lezuhant egy afgán katonai repülőgép Üzbegisztán Surxondaryo régiójában – jelentette hétfőn a Gazeta.uz hírportál az üzbég védelmi minisztériumra hivatkozva.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

“Valóban, korábban lezuhant az afgán légierő egyik repülőgépe Üzbegisztán Surxondaryo régiójában; az eset részleteit jelenleg vizsgálják, az ezzel kapcsolatos részletekről később számolunk be”

– közölte a minisztérium a sajtóval.

A nyilatkozatot azután tették, hogy látszólag a lezuhant repülőgépet ábrázoló fotók jelentek meg az interneten, amelyekről az emberek azt állítják, hogy az afgán határtól nem messze találták meg, és hogy legalább egy embert sérülten találtak az incidens helyszínén.

A baleset az afganisztáni válság közepette történt, mivel a tálibok átvették az ország irányítását, ami miatt ezrek menekültek el, köztük Asraf Ghani elnök is.

A fegyveresek nagyszabású offenzívát indítottak, miközben az amerikai erők a dohai megállapodásban foglaltaknak megfelelően kivonultak Afganisztánból. Az elmúlt két hétben sikerült elfoglalniuk az összes nagyobb várost és átvenniük az ellenőrzést az ország határai felett. A vasárnapi tárgyalások nyomán új átmeneti kormány alakult, és Kabul is a tálibok ellenőrzése alá került.